Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Περί ανακοινώσεων

           Αποφασίσαμε σήμερα να μπούμε στη διαδικασία να σχολιάσουμε λίγο τις ανακοινώσεις των συνδέσμων, που ξεφυτρώνουν από παντού σε μια προσπάθεια να πάρουν μέρος στις εξελίξεις.
         Ανακοίνωση θύρας 4: Ήρεμη ανακοίνωση, από τις πιο μετριοπαθείς που έχουμε δει, αλλά ουσιαστικά δεν πήρε θέση. Δεν είπε θέλει τον Ζαγόρ ή όχι. Σε πολλά συμφωνώ, αλλά έχει και πολλές γενικότητες. Πιο πολύ μοιάζει με ανακοίνωση πολιτικής παράταξης. Από πότε η θύρα 4 έχει τον ρόλο του Πόντιου Πιλάτου;
          Ανακοίνωση Μηχανιώνας: Ευθύνεται ο κόσμος που θεωρούσε τη νίκη δεδομένη (το κλίμα στα ραδιόφωνα ποιος το κάνει αλήθεια;ο απλός κόσμος ή οι οπαδοί;), η ομάδα που δεν έπαιξε και τέλος ο Ζαγόρ με τα λάθη του και οι δημοσιογράφοι που τα καλύπτουν. Ωραία, άντε εμείς να συμφωνήσουμε με όλα αυτά, οι σύνδεσμοι γιατί απενοχοποιούνται;Δεν θα πάρουν και αυτοί ένα μερίδιο ευθύνης;
           Ανακοίνωση ΑΜΠΑΛΑΕΑ: Δεν μπορούμε να δούμε τις ανακοινώσεις τους σοβαρά. Δεν επιχειρηματολογούν σε κανένα σημείο τους. Προσπαθούν μέσα από το συναίσθημα και τον τσαμπουκά να περάσουν μηνύματα. Είναι ότι πιο κολλημένο υπάρχει στο οπαδικό κίνημα του ΠΑΟΚ. Πολλές φορές ούτε ΠΑΟΚτσης δεν μπορεί να συννενοηθεί με αυτούς. Τα παιδιά βρίσκονται αλλού, ίσως έμειναν προ 30 ετών, ίσως πήραν τη μηχανή του χρόνου και ήρθαν στην εποχή μας.
             
              Καταρχήν, δεν μας λέτε (όλοι εσείς με τις ανακοινώσεις), ποιοι μετείχαν στην έκδοσή τους. Εσείς που κάνετε κουμάντο στους συνδέσμους (καμιά δεκαριά άτομα) συνεδριάσατε και τις βγάλατε ή μαζεύτηκε όλος ο σύνδεσμος και πήρατε την απόφαση; Για ένα τόσο σημαντικό θέμα σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο, μπορείτε να μην συγκαλείτε όλα τα μέλη του συνδέσμου; Σας δίνουν οι άλλοι το δικαίωμα να βγάζετε ανακοίνωση -να λέτε τι πιστεύετε και την άποψή σας- με την υπογραφή του συνδέσμου (του συνόλου δηλαδή), χωρίς να είναι καν ενήμεροι;Και κάτι τελευταίο, ακόμα και έτσι, γιατί δεν αναφέρεται πουθενά πόσα άτομα εκπροσωπείτε, πόσα είναι τα ενεργά μέλη δηλαδή του κάθε συνδέσμου; Να ξέρουμε τι εκπροσωπεί ο καθένας. Εκπροσωπείτε 50, 100 ή 1000 άτομα; Γιατί για παραπάνω δεν σας κόβω. Πως μπορείτε εσείς οι λίγοι -και σε ποιότητα και σε αριθμό- να διαμορφώνετε καταστάσεις και κλίμα; Είστε εσείς καθαροί; Οι παντελονάτοι, όταν βγάζουν μια ανακοίνωση λένε πως βγήκε και πόσους εκπροσωπούν. Αλλά πάντα τέτοιους τρόπους είχατε, όχι μόνο εσείς αλλά και οι προκάτοχοί σας. Κάτω από μια ωραία ονομασία και μια καλλιγραφία περνούσατε τις απόψεις σας, εσείς οι λίγοι. Ακούει ένας "άσχετος" ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΩΝ ΠΑΟΚ ΤΑΔΕ και λέει αυτοί σημαντικοί θα είναι, θα έχουν δύναμη, δες τα παιδιά τι ωραία που συμπεριφέρονται. Έτσι γινόταν πάντα και για κάποιους μεγάλους σε ηλικία, που ασχολούνται με τον ΠΑΟΚ μόνο τις Κυριακές -γιατί η ζωή δεν τους αφήνει για παραπάνω- και για τα 12χρονα που τώρα αρχίζουν να μπαίνουν στη ζωή.Να ξέρουμε ρε σεις πόσοι είστε, για πόσους πληρώνουμε το μάρμαρο κάθε φορά. Είστε το 1/50, 1/100 ή το 1/1000 του κόσμου του ΠΑΟΚ; Γιατί αν είστε τόσοι -που τόσοι είστε-δεν αξίζει καν να ασχολούμαστε. Λέτε ότι είστε εσείς παντελονάτοι, που πετάτε τις ευθύνες από πάνω σας; Σε κάθε παιχνίδι, στη θύρα 4, το 80% είναι οργανωμένοι. Δεν έχετε ευθύνες; Τότε γιατί να υπάρχετε δεν καταλαβαίνω. Όταν οργανώνεις κάτι, είτε εκδρομή είτε πορεία,  είσαι και υπεύθυνος για την ομαλή του έκβαση. Μόνο οι κότες αποφεύγουν τις ευθύνες. Με το πρόσχημα των πολλών γίνεστε άντρες; Άρα οι ανακοινώσεις, αν εκτυπωθούν μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο για κωλλόχαρτα.
           
            ΓΙΑ ΕΜΑΣ. Το blog αυτό, όπως ίσως είδατε και στον τίτλο, προέρχεται από μη οργανωμένους. Ανέκαθεν μας ενοχλούσε που λόγο είχαν -είτε στα ραδιόφωνα, είτε στην τούμπα, είτε στο internet- οι οργανωμένοι. Επειδή όμως ο υπόλοιπος κόσμος είναι περισσότερος από αυτούς, νομίζουμε ότι πρέπει να δημιουργηθεί και κάτι μη οργανωμένο. Κάτι στο οποίο να μπορεί να εκφράζονται και διαφορετικές απόψεις. Ο αντίλογος με επιχειρήματα είναι υγεία. Κάπως έτσι μας ήρθε η ιδέα για το blog. Δεν είχαμε και δεν έχουμε καμιά καούρα να πάρουμε τη θέση κάποιου. Εξάλλου αυτό είναι και πολύ χρονοβόρο. Εδώ όποιος θέλει μπορεί να γράφει με επιχειρήματα (θέλουμε να δώσουμε κατά το δυνατόν απόλυτη ελευθερία), τη διεύθυνση την ξέρετε.

ΥΓ1. Ο Ζαγόρ είναι πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ορισμένοι θέλουν επανάσταση. Πάμε και ψηφίζουμε ότι μαλακία μας κατέβει, ότι άχρηστο υπάρχει και θέλουμε τον Ζαγόρ να μας κατεβάσει στο δρόμο. Στο πρόσωπό του κάποιοι αναζητούν έναν πολιτικό ηγέτη και όχι ποδοσφαιρικό. Ο ΠΑΟΚ είναι κομμάτι της κοινωνίας, αλλά συνάμα είναι και ποδοσφαιρική ανώνυμη εταιρία. Δεν ξέρω καμιά επανάσταση που να ξεκινά από Α.Ε..Πολλοί μπερδεμένοι είστε μερικοί. Αφού έχετε τους συνδέσμους που εκπροσωπούν τον λαό-όπως λέτε- γιατί δεν το κάνετε από εκεί; Να φανούν και σε κάτι χρήσιμοι; Εγγυηθείτε την ασφάλεια και θα έχετε την αμέριστη συμπαράσταση του απλού κόσμου. 

ΥΓ2. Για τον Πασχάλη Καμόρα. Ξέρουμε ότι προέρχεσαι (συνδεσμιτικά) από τις Δυτικές Συνοικίες, αλλά γίνεσαι γραφικός. Μέχρι πριν 1 μήνα, τα έχωνες στο Ζαγόρ, τώρα είσαι μαγκωμένος. Τα αδέρφια σου πότε θα πεις ότι έκαναν και κάτι κακό; Μόνο καλά κάνουν οι σύνδεσμοι; Με το Βόλο έφταιγε η ΠΑΕ, τώρα πάλι δεν φταίνε αυτοί. Αλλά δεν φταίτε εσείς, τη δουλειά σας κάνετε, να αβαντάρετε αυτούς που σας ανέδειξαν, φταίνε αυτοί που σας βάζουν πίσω από τα μικρόφωνα.
                 

  

Δεν υπάρχουν σχόλια: