Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Όταν χάνει από τα αποδυτήρια.......

         Πιο ήρεμοι σήμερα και με αρκετή υπομονή θα αναλύσουμε γιατί ο ΠΑΟΚ ήταν χαμένος πριν καν αρχίσει το παιχνίδι. Όλα τα λεφτά είναι η ενδεκάδα που ξεκινά.    
       Κρέσιτς. Το παιδί έχει κάποια καλά στοιχεία, μα και αδυναμίες τις οποίες δεν τις βελτιώνει με τις προπονήσεις. Για μένα ήταν σωστή η επιλογή χρησιμοποίησής του. Αν θες να τον πουλήσεις και να πάρεις κάτι παραπάνω πρέπει να έχει συμμετοχές.       
       Κοντρέρας- Τσιρίλο. Και αυτή η επιλογή στην άμυνα ήταν σωστή.     
       Σνάουτσνερ σαν αριστερό μπακ. Το 1ο μεγάλο λάθος. Καταρχήν είναι δεξί μπακ, με καλές αμυντικές ικανότητες αλλά ελάχιστα πράγματα επιθετικά. Ένας παίκτης που έχει καλό πόδι το δεξί του, ενώ το αριστερό το έχει μόνο για να στέκεται. Αν παρατηρήσετε όλα τα παιχνίδια του, όλες οι πάσες που δίνει είναι με το δεξί, το δε αριστερό είναι καρφωμένο στο έδαφος. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ. Κάτι ακόμα: Πόσα αριστερά μπακ έχω;Λίνο, Σαβίνι, Σακελλαρίου. 3 αριστερά μπακ και φέρνω παίκτη από τα δεξιά. Το σύνολο των χρημάτων που κοστίζουν τα αριστερά μπακ είναι πάνω από 1 εκατ. ευρώ. Είμαι ακόμα ομάδα υπό οικονομική εξυγίανση;     
         Εττό σαν δεξί μπακ. Αυτός ο παίκτης φαίνεται ότι παίζει κάτι άλλο. Αποκλείεται να είναι ποδοσφαιριστής. Επειδή είναι σώνει και καλά από τη Βραζιλία, πρέπει να παίζει και μπάλα; Ανύπαρκτος επιθετικά, λίγος επιθετικά. Τα πρώτα δείγματα είναι απογοητευτικά.     
         Βιτόλο: Ανέτοιμος σε ένα ακόμα παιχνίδι. Το πρόβλημα (για μένα) δεν είναι αυτό, αλλά ότι δεν έχει συγκεκριμένο ρόλο στο παιχνίδι. Επί Σάντος, βοηθούσε κάποιον παίκτη στα μαρκαρίσματα και η πρώτη του πάσα ήταν δίπλα, στον Γκαρσία. Έτσι γινόταν μάγκας ο Βιτόλο. Το ποδόσφαιρο απαιτεί ρόλους, ΟΧΙ ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΞΕ.      
         Τσουκαλάς: Προσπαθεί το παλικάρι. Μπράβο του. Ότι έχει, το δίνει στο παιχνίδι.
        Φωτάκης: Μέτριος παίκτης γενικά στα χαφ. Δεν μπορεί όμως να παίξει στη γραμμή. Μπορεί οι αλχημείες να βγαίνουν καμιά φορά, αλλά δεν σημαίνει ότι θα βγαίνουν συνέχεια και ειδικά με μεγάλες ομάδες.   
        Ελ Ζαρ. Γενικά πολύ λίγος παίκτης. Καθαρό δεξί εξτρεμ που τον έβαλε σαν αριστερό. Το αριστερό του πόδι είναι πολύ αδύναμο  (πιο αδύναμο κ από το δικό μου). Μπορείτε να το δείτε, όταν το χρησιμοποίησε για να βγάλει σέντρα από αριστερά. Δεν παίζει καλά ούτε στη θέση του, εσύ μου τον έβαλες και αριστερά. Μπορούσες να βάλεις Κούτσια (σαν σχηματισμός θα ήταν η σωστή επιλογή), Λίνο (δεν το συνιστώ).     
         Αθανασιάδης ως δεύτερος επιθετικός να βγαίνει από πίσω. Για να παίξει κάποιος ως 2ος επιθετικός, θα πρέπει να κάνει υποδοχή μπάλας, καλό κοντρόλ, να είναι καλός με την μπάλα κάτω και να πατάει και περιοχή. Το παιδί έδειξε ότι έχει το ένστικτο του γκολ, δεν έδειξε ότι τα έχει όλα αυτά. Το μόνο που μπορεί να παίξει είναι καθαρός φορ.      
        Σάλπι στην κορυφή. Για να παίξει μόνος στην κορυφή, θα έπρεπε να μπορεί να καταβάσει την μπάλα, να τριπλάρει και να έχει το σουτ σε 1ο χρόνο. Δεν νομίζω ότι διαθέτει κάτι από αυτά. Μπορεί να παίξει μαζί με άλλον κορυφή ή σαν δεξί εξτρεμ.   
         Πως έπρεπε να παίξει: Με Κρέσιτς στο τέρμα, στην άμυνα: αριστερά Σαβίνι ή Σακελλαρίου, δεξιά Σναουτσνερ, κεντρικό δίδυμο Κοντρέρας- Τσιρίλο. στο κέντρο: με 2 κόφτες Βιτόλο- Αρίας (ή Βιτόλο-Μπαλάφας) και Τσουκαλά. Δεξιά τον Σάλπι και αριστερά τον Κούτσια (Αλήθεια ο Γεωργίου που είναι;Σε άλλη ομάδα; Μπορούσε να παίξει και αυτός αριστερά). Σαν φορ μπορούσε να παίξει Αθανασιάδης ή Μούσλι. Μια ομάδα κουρασμένη και χωρίς Γκαρσία-Βιερίνια πρέπει να παίζει με 2 κόφτες για να μην δέχεται πολύ πίεση η άμυνα. Ύστερα όταν έχω αναγκαστικές αλλαγές στην ενδεκάδα, γιατί κάνω και εγώ εσωτερικές αλλαγές; Οι πολλές αλλαγές δεν βοηθούν μια ομάδα να παίξει σωστά.   
         Κάπως έτσι έπρεπε να παίξουμε. Δεν μένω τόσο στα πρόσωπα, όσο στο σχηματισμό και στις δυνατότητες κάποιων ποδοσφαιριστών. Έπρεπε να παίξει καθαρό 4-3-3. Με τα μπακ (αριστερό-δεξί) να μην ανεβαίνουν καθόλου, με 2 κόφτες στο κέντρο και ελάχιστα μπροστά το 3ο χαφ. Και τα εξτρέμ να έχουν λίγα αμυντικά καθήκοντα και να συγκλίνουν για να βοηθούν το φορ. Ένα πράγμα δεν καταλαβαίνω, οι περισσότεροι παοκτσήδες αν ερωτηθούν πως πρέπει να παίξει ο ΠΑΟΚ θα σου δώσουν λύση, αυτοί γιατί δεν το βλέπουν;     
         Το ματς ήταν πολύ σημαντικό από την αρχή. Ο ΠΑΟΚ έπρεπε να πάρει κάτι. Αν έπαιρνε κάτι, τώρα θα μιλούσαμε για 4 ομάδες που διεκδικούν 3 θέσεις. Τώρα βγήκε τσαλακωμένος. Μιλάμε για 3 ομάδες που διεκδικούν 2 θέσεις, με τον ΠΑΟΚ στη χεορότερη θέση βαθμολογικά και ψυχολογικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: