Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

1-1 ο ΠΑΟΚ στον πειραιά

     Ο ΠΑΟΚ για ακόμη μια φορά μέτριος κατάφερε να φύγει με την ισοπάλια (1-1), αποκτώντας έτσι πλεονέκτημα για την πρόκριση. Τώρα τα πάντα εξαρτώνται από εμάς, όπου στη ρεβάνς πρέπει να παίξουμε έξυπνα (με ή χωρίς κόσμο) και να περάσουμε στους 4 του κυπέλλου. Είναι καλό εκτός έδρας αποτέλεσμα, που δίνει επιλογές για τη διαχείρηση του επαναληπτικού.
    Η ενδεκάδα: Ο Χάβος έδειξε να φοβάται το παιχνίδι-ίσως ερισσότερο από ότι έπρεπε-με την ενδεκάδα που παρέταξε. Με Σάλπι μόνο μπροστά και Βιερίνια και Φωτάκη με αμυντικούς προσανατολισμούς, προσπάθησε να εκμεταλλευτεί κάποια αντεπίθεση (όπως και έγινε στην 1η φάση του αγώνα). Ο Χαλκιάς ακόμη μια φορά ήταν λίγος. Πρέπει να σκεφτεί σοβαρά το ενδεχόμενο να σταματήσει το ποδόσφαιρο. Αλήθεια, γιατί δεν έγινε προσπάθεια -όπως σε άλλους- να φύγει; Καλό συμβόλαιο δεν έχει;Από την άλλη ο ΠΑΟΚ έχει 5 τερματοφύλακες αυτή την στιγμή. Μήπως πρέπει να σκεφτείτε και  αυτό το ενδεχόμενο; Στην άμυνα: το αμυντικό δίδυμο ήταν για ακόμη μια φορά εκπληκτικό- με έναν φορμαρισμένο Τσιρίλο και έναν φανταστικό Κοντρέρας- και απέτρεψαν πολλές επιθέσεις των φιλοξενουμένων. Μέτριος ο Σνάουτσνερ, δεν έχει βρει ρυθμό ακόμη, ενώ αντίθετα ήταν κακός ο Λίνο. Στα χαφ: Πολύ καλός ο Γκαρσία ακόμα και μόνος, προσπάθησε αρκετά ο Τσουκαλάς και ο Ίβιτς που είναι εκτός ρυθμού. Ο Φωτάκης (από δεξιά) προσπάθησε πολύ παρότι δεν είναι η θέση του και ουσιαστικά λειτούργησε όπως ο Σορλέν πέρυσι από τα αριστερά. Ο Βιερίνια στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού αρκούνταν στην κάλυψη του Λίνο, όποτε βγήκε μπροστά κόπηκε με φάουλ, εκτός από τη φάση του γκολ- όπου δεν τον πρόλαβε κανείς και πλάσαρε όμορφα τον τερματοφύλακα. Ο Σάλπι μέτριος, αν και προσπάθησε πολύ δείχνει ότι δεν μπορεί μόνος στην επίθεση, αφού δεν έχει καλή υποδοχή μπάλας και τη δυνατότητα να τριπλάρει τον αντίπαλο.
     Οι αλλαγές: Κούτσια, αποτελεί την μεγαλύτερη απόδειξη της ερασιτεχνικής δουλειάς που έγινε -ίσως γίνεται ακόμη- στην ομάδα. Φαίνεται ότι δεν δουλεύτηκε καθόλου όλο αυτό το διάστημα στην ομάδα. Το παιχνίδι του μοιάζει περισσότερο με παιχνίδι "αλάνας". Δεν έχει θέση στο γήπεδο, τρέχει από δω και από κει, και όταν παίρνει την μπάλα -στην αντεπίθεση για παράδειγμα- δεν ξέρει τι να την κάνει. Προσωπικά τον πιστεύω, αν δουλευτεί όμως. Ο Μούσλι δείχνει να έχει διάθεση και κατά τη γνώμη μου έπρεπε να παίξει περισσότερο. Ο Μπαλάφας δεν έπαιξε πολύ, δεν ήταν κακός όμως.
     Η διαιτησία: πολύ λίγος για ένα τέτοιο παιχνίδι, φοβήθηκε την έδρα. Στο α' έπρεπε να είχαν δεχτεί κάρτες ο Τόρο και ο Μοντεστό. Όπως επίσης και κάποια φάουλ που έκαναν οι παίκτες του γαύρου και δεν τα έδωσε. Έπαιξε έδρα από φόβο. 
     Ο Χάβος δικαιώνεται από το αποτέλεσμα, αν και πιστεύω ότι έκανε λάθη. Λάθος πως έστησε την ομάδα επιλέγοντας να βάλει μόνο κορυφή τον Σάλπι. Το μεγαλύτερο λάθος του ήταν ότι μετά το 50'-60' περίμενε πολύ μέχρι να κάνει αλλαγή. Ο ΠΑΟΚ δεν πατούσε καλά, δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα, και υπήρχαν στιγμές που ανέβαιναν όλοι (οι αντίπαλοι). Εκεί έπρεπε να είχε βάλει τον Μούσλι, που μπορεί να κρατήσει μπάλα και να πάει δεξιά ο Σάλπι. Επίσης χρεώνεται την επιλογή Χαλκιά, αφού αυτός είναι ο προπονητής. Ο ΠΑΟΚ κατά τη γνώμη μου θέλει προπονητή άμεσα.

  
ΥΓ1. Ζαγόρ πάρε προπονητή οπωσδήποτε. Είναι κρίμα γι αυτο το ρόστερ.
ΥΓ2. Επίσης πρέπει κατά η γνώμη μου να πάρει τον Αρίας. Είναι πολύ καλός παίκτης και χρειάζεται παίκτης σε αυτή τη θέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: