Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Σκόνταψε ο ΠΑΟΚ στις Σέρρες, 1-1 με την τοπική ομάδα

         Αν και ξεκίνησε δυνατά ο ΠΑΟΚ πετυχαίνοντας γκολ στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού-στην 1η κυριολεκτικά φάση του αγώνα- δεν κατάφερε να πάρει τους 3 βαθμούς στο τέλος. Με έναν εκπληκτικό συνδυασμό των Κλάους- Σάλπι, ο τελευταίος βγήκε τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα όπου και πλάσαρε (επιτέλους) σωστά, για να ανοίξει το σκορ στις Σέρρες. Μετά ο ΠΑΟΚ τραβήχτηκε πίσω σε μια προσπάθεια να κρατήσει το σκορ. Οι Σερραίοι πήραν την κατοχή του παιχνιδιού χωρίς να απειλούν τον δικέφαλο, ενώ ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να προσαρμοστεί με τις τόσες αλλαγές που παρατάχθηκε στο παιχνίδι. Το πρώτο ημίχρονο έληξε με μία επιπλέον φάση -το σουτ του Αθανασιάδη που κοντράρει στον αμυντικό μπροστά από τον εξουδετερωμένο τερματοφύλακα- και έναν τραυματισμό, αυτόν του Ζουέλα. Το 2ο ημίχρονο ξεκίνησε έχοντας ακριβώς την ίδια λογική: να κρατήσουμε το 0-1. Ο ΠΑΟΚ έμεινε πίσω και αρκέστηκε στο να διώχνει την μπάλα όποτε επιτίθονταν οι αντίπαλοι. Έγινε ακόμα πιο αμυντικός με την αλλαγή Κλάους-Κάτσε. Ενώ δεν είχαν περάσει 5 λεπτά, ο ΠΑΟΚ σε μια επίθεση  από δεξιά ,μετά από ένα σουτ που κόντραρε σε παίκτη των Σερρών,χάνει την μπάλα και ο Γεωργιάδης από αριστερά ξεκινά μια αντεπίθεση. Εκμεταλλευόμενος την άσχημη επιστροφή των παικτών μας, το ταλέντο του και με τη βοήθεια της τύχης βρέθηκε μπροστά από τον Χαλκιά και γράφει το 1-1. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει στα 20 λεπτά που απέμειναν, είχε 2 καλά σουτ -των Τσιρίλο και Σαβίνι - και ένα δοκάρι του Τσιρίλο. Η 3η μας αλλαγή έγινε στο 84, όπου ο Παπάζογλου πέρασε στη θέση του Τσουκαλά.
          Το ματς ήταν μέτριο. Ο ΠΑΟΚ για άλλη μια φορά ήταν κακός. Η ομάδα έμοιαζε να μην έχει προσανατολισμό και να βασίζεται στις εμπνεύσεις του κάθε ποδοσφαιριστή. Πολύ καλός χθες ήταν ο Σάλπι όσο έπαιζε δίπλα σε Κλάους, όταν γύρισε πίσω χάθηκε. Ο Κλάους ήταν καλός με τον Σάλπι, μόνος έδειξε ότι δεν μπορεί ακόμα. Καλοί για ένα παιχνίδι ακόμα ήταν οι Τσιρίλο- Κοντρέρας. Ο Ζουέλα σαν δεξί μπακ, έδειξε ότι μπορεί να σταθεί καλά με μικρές ομάδες -λόγω σωματικών και νοητικών προσόντων- αλλά με μεγάλες ομάδες θα έχουμε πρόβλημα. Ο Σνάουτσνερ ήταν κακός σαν αριστερό μπακ, με υποφερτή απόδοση όταν πήγε δεξιά. Ο Λίνο (σαν αριστερό χαφ) ήταν για ένα ακόμα παιχνίδι πολύ κακός. Ο Γκαρσία έκανε μέτριο παιχνίδι. Ακόμα πιο μέτριος ήταν ο Φωτάκης. Ο Τσουκαλάς έδειξε κάτι -αν και δεν είναι σωστό να τον κρίνουμε από μια συμμετοχή-ότι είναι καλύτερος τουλάχιστον από τον Μπαλάφα. Για παραπάνω δεν ξέρω αν είναι, θα φανεί. Ο Χαλκιάς για άλλη μια φορά δεν υπήρξε. Ένα σουτ έγινε προς την εστία μας (το τετ-α-τετ) και αντί να κάνει προσπάθεια να πέσει προς ένα μέρος, έκατσε στη θέση του ελπίζοντας να τη ρίξει πάνω του ο Σερραίος. Δεν τον κατηγορώ, αλλά όποιος και να έπαιζε στη θέση του το σκορ θα ήταν πάλι 1-1.
         Οι αλλαγές. Ο Σαβίνι από τότε που μπήκε τσακωνόταν με τον Μπέλιτς. Πολύ μέτριος για ένα ακόμα παιχνίδι. Ο Κάτσε δεν υπήρχε. Του είπαν ότι επειδή τρέχει, μοιάζει με τον Βιτόλο. Όταν μπήκε νόμιζα ότι βάλαμε ένα 10χρονο παιδί. Τόσο κοντό και μικροκαμωμένο. Αυτός κάνει τρία βήματα μεγάλα για να φτάσει την απόσταση ενός βήματος ενός μέτριου σε ύψος παίκτη. Δεν ξέρω αν έχει ταλέντο, πάντως χρόνια δουλειάς ακόμα σίγουρα χρειάζεται. Και η μάνα του να τον θηλάσει. Όσον αφορά τον Παπάζογλου, μη θέλετε να πω την άποψή μου. Ένα μόνο θα πω. 1 λεπτό πριν σφυρίξει ο διαιτητής ο ΠΑΟΚ κλέβει την μπάλα στο κέντρο και ο Γκαρσία του δίνει πάσα, αυτός βέβαια δεν την παίρνει ποτέ γιατί "τρέχει" βλέποντας το τέρμα. Όσοι είδαν το ματς και το τρέξιμο (σαν να είναι σε λιβάδι και πάει να αγκαλιάσει το κορίτσι)  καταλαβαίνουν.....
         Ο Χάβος βαθμολογείται με κάτω από τη βάση και σήμερα. Όχι γιατί δεν έστησε την ομάδα σωστά αλλά γιατί έχω κάποιες ενστάσεις. 1ον γιατί παίζει ακόμα ο Χαλκιάς. 2ον Τον Κάτσε που τον είδε ότι είναι καλός και αμέσως να υπογράψει επ. συμβόλαιο;Μας δουλεύετε κύριε Χάβο; 3ον Τον Παπάζογλου γιατί τον βάλατε; 4ον Όταν αμύνομαι, δεν σημαίνει ότι κάθομαι πίσω συνέχεια, αλλά προσπαθώ να βγω και στην κόντρα. Δεν είδα καμία προσπάθεια αντεπίθεσης. 5ον Ο Γεωργίου δεν είναι στον ΠΑΟΚ;
          Η διαιτησία ήταν μέτρια. Μπορούσε να μας δείξει κάποιες κάρτες που δεν μας έδωσε τελικά και γενικά έκανε κάποια λάθη, που δεν επηρέασαν το παιχνίδι.

ΥΓ1. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να αρχίσει να διώχνει τη σαβούρα!!!!!!
ΥΓ2. Καλός ο Γεωργιάδης για τις Σέρρες. Δεν ξέρω αν θα είναι καλός σε μεγαλύτερη ομάδα, αν και θα ήθελα να το δω
ΥΓ3. Προς την ΑΕΛ. Έχετε ένα τροχονόμο στο τέρμα, δεν παίρνετε τον Κώστα, να σωθούμε και οι δύο;
     

Δεν υπάρχουν σχόλια: